Vitamines per al teu negoci

Blog sobre creativitat, web i màrqueting digital

Contractar empresa disseny web

6

sep

La jaqueta de Google i Levi 's ¿el futur dels wereables?

categoria: Màrqueting digital

 

Després d'anys de desenvolupament, Google i Levi han presentat a la fira SXSW d'Austin la jaqueta Commuter, un producte que estarà disponible en botigues a partir de la tardor vinent i que pretén revolucionar el món dels wereables.

I és que, si bé la primera generació de "dispositius vestibles" prometia una autèntica revolució en la nostra forma de vida, amb el temps, les vendes d'aquests productes es van alentir, el que va portar a una primera crisi d'aquest tipus d'elements.

Els productes dotats d'aquestes tecnologies, com els smartwatchs, les smartglasses, les sabatilles amb sensors, els implants i un altre tipus de productes, no van aconseguir desenganxar en el mercat. Per diverses raons: perquè no van resultar interessants per al consumidor final, pels seus elevats preus, per no saber qui emmagatzema les dades que recopilen i en quines mans acaben, així com per l'ús massiu del propi telèfon intel·ligent. Tot això va derivar en què la gent optés per instal·lar una app en el seu mòbil en lloc d'haver de comprar i portar un car dispositiu.

 

 

Els futurs wereables

 

La tecnologia d'aquests dispositius ha demostrat que necessita complir una sèrie de millores perquè la gent els vegi útils i els desitgi:

Invisibles i multifuncionals. Si bé els primers wearebles aparèixer com a elements vistosos amb usos molt definits, s'ha vist que l'usuari opta per dispositius més petits, més eficients i amb més potencial.

Personalitzats. Els objectes quotidians són una cosa molt personal i que ens acompanya tot el dia. El resultat és la percepció que a major personalització, major usabilitat.

 

jaqueta commuter

Eficients. La utilització de l'energia solar o la que genera el cos del propietari seran requisits demandats en aquests productes.

Precisió. No serà suficient amb donar dades aproximades, la precisió en la informació i en els serveis que ens presten seran un requisit per a la seva venda en el mercat.

Permisos. Els dispositius del futur estaran dotats d'unes regles de permisos on el propietari podrà seleccionar la informació a rebre, en quina quantitat i moment la desitja rebre, i qui podrà disposar de les dades que el dispositiu reculli.

 

 

La tecnologia Jacquard

 

En aquest escenari apareix la jaqueta de ciclista Commuter, la jaqueta de Levi desenvolupada al costat de Google dins el projecte Jacquard . Amb ella, l'usuari d'una bicicleta podrà interactuar amb el seu mòbil sense necessitat de tocar la pantalla del seu terminal per fer ús de les apps que necessita en cada moment.

 

La tecnologia Jacquard utilitza elements conductors formats per combinacions de fils d'aliatges metàl·lics amb fils naturals i sintètics com polièster, cotó o seda, que poden ser utilitzats en qualsevol teler industrial. Al costat d'això, les àrees sensibles es poden teixir en qualsevol zona de la jaqueta, i fins i tot crear grans superfícies interactives.

La resta de components de la jaqueta estan pensats perquè siguin pràcticament invisibles o imperceptibles. Els fils conductors es connecten a circuits petits no més grans que un botó, per captar els senyals tàctils i ser capaços de transmetre-mitjançant un sistema sense fil al telèfon mòbil o altres dispositius per a realitzar les funcions desitjades.

tecnologia wereable

Tots aquests components resulten molt rendibles ja que es poden utilitzar en qualsevol teler de les fàbriques actuals. Es tracta d'una tecnologia que es pot incorporar a qualsevol peça que fabriquem, sense importar el teixit ni el seu disseny, de manera que poden seguir les últimes tendències de la moda i, al mateix temps, adaptar-se a aplicacions molt diferents. Així, cada jaqueta, pantalons o camisa pot ser personalitzada de forma diferent obrint la possibilitat de fer peces en aparença iguals però amb utilitats totalment diferents per a cada usuari.

La Jaqueta Commuter

La jaqueta Commuter està dissenyada per als ciclistes urbans amb el mateix material i forma que la clàssica Levi. El seu preu és de $ 350; bastant superior a la clàssica peça, però sense arribar a ser inabastable. Aquest preu es veu justificat per la tecnologia que incorpora. I és que la tecnologia Jaquard permetrà als usuaris de la jaqueta controlar tots els seus serveis mòbils (música, mapes, trucades telefòniques o consultar l'hora), sense necessitat d'aixecar les mans del manillar per accedir al telèfon intel·ligent, amb només colpejar o lliscar lleugerament una etiqueta intel·ligent situada a la màniga de la jaqueta.

jaqueta Commuter

La bateria del dispositiu, situat a la màniga, oferirà dos dies d'autonomia. I al costat d'això, la peça resulta totalment rentable amb tan sols retirar l'etiqueta sense fils situada a l'empunyadura de la màniga.

En Creacom creiem que la nova jaqueta de Google i Levi 's marcarà tendència en el camp dels wereables. Estarem atents a això. Només així podem situar-nos en primera fila dels avenços tecnològics i del mercat per oferir la millor resposta als reptes de futur dels nostres clients.


T'han agradat aquests articles?

Subscriu-te a la nostra Newsletter setmanal per rebre més contingut com aquest.

Contacta amb nosaltres

(+34) 93 783 28 24
Si no ets client habitual i vols rebre informació contacta a través d'aquest formulari si us plau.
Si ets client i vols contactar amb el nostre departament de suport fes-ho aquí.
Imagen de seguimiento